FAQ

Grote hoeveelheid ballonnen versturen?

U wilt een grote hoeveelheid ballonnen versturen per post? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Stuur ons een email met uw wensen.

Ik heb gekozen voor bezorging op maandag, maar nu staat er in de track and trace email dat er dinsdag pas bezorgd wordt...

Dat kan. Leveren op maandag doet PostNL nog niet heel lang, en het track and trace systeem is hier nog niet goed op aangepast. De Track and Trace info van maandag-leveringen wordt op maandagochtend pas bijgewerkt, wanneer de pakketten gesorteerd worden. U zult zien dat als u maandagochtend nogmaals klikt op de track and trace link in de email van postNL die u heeft ontvangen, dat er nu wel staat dat de ballon op maandag wordt afgeleverd. Ook de indicatie van het aflever-tijdstip wordt nu pas correct weergegeven.

Kan ik de ballon bij een ziekenhuis of andere instelling laten bezorgen?

Het afleveren bij een ziekenhuis of andere instelling zal in principe geen probleem zijn. Vermeld u wel duidelijk het afdelings- en kamernummer van de ontvanger. Houdt u er rekening mee dat het wel wat langer duurt voordat de ontvanger zijn pakket heeft. Uit ervaring weten we dat de post-afdeling in een ziekenhuis ook vaak nog een dag nodig heeft om het pakket op de kamer van de patient te krijgen. Ook nemen veel ziekenhuizen op zaterdag geen pakketpost aan, waardoor een ballon die op vrijdag wordt verstuurd, pas op maandag zal worden afgeleverd.

Kan ik een aflever-tijdstip kiezen? Of een keuze maken voor ochtend/middag/avond bezorging?

Nee helaas niet. U kunt alleen een dag kiezen. PostNL heeft de hele dag de tijd om het pakket af te leveren. Vaak gebeurt dit 's ochtends, soms 's middags en een enkele keer ook 's avonds.

Kan ik een ballon naar het buitenland versturen?

Nee helaas versturen wij geen ballonnen naar het buitenland.

Kan ik een ballon of ballonboeket ook bij jullie afhalen?

Jazeker. In dat geval kun je je bestelling het beste plaatsen via onze website Ballonnenservice.nl. Op deze site vind je dezelfde ballonnen, echter nu ook met de optie om te kiezen voor afhalen. Tijdens het bestelproces kies je tevens de datum en een tijdvak. De ballonnen op Ballonnenservice.nl worden niet standaard in een doos verpakt. Optioneel is dit tegen meerprijs uiteraard wel mogelijk.

Kan ik zien wanneer mijn pakket wordt of is afgeleverd?

Ja, u ontvangt op de avond voor de afleverdag een track & trace link van PostNL. Vaak staat daar ook een verwacht aflever-tijdvak in vermeld. Als uw pakket is bezorgd staat dit ook vermeld met daarbij het aflever-tijdstip.

Mijn pakket is niet bezorgd, hoe kan dat?

Het percentage pakketten dat keurig op de opgegeven datum wordt bezorgd ligt rond de 95%. Wij versturen met PostNL en hebben daar over het algemeen goede ervaringen mee. Door onvoorziene omstandigheden bij PostNL (zoals nu door maatregelen rondom het corona-virus) kan er een enkele keer vertraging ontstaan. Wij kunnen hier helaas niets aan doen.

Ontvanger niet thuis?

Wanneer de ontvanger niet thuis is zal de postbode proberen het pakket bij de buren af te leveren. Of bij een PostNL-punt in de buurt. PostNL laat een kaartje achter waar het pakket opgehaald kan worden.

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

Pakketten worden verstuurd op maandag t/m zaterdag, en worden afgeleverd op maandag t/m zaterdag. (afleverdag naar keuze) Op doordeweekse dagen geldt: Voor 16:00 uur besteld is de volgende dag bezorgd (of een andere dag naar keuze) en op zaterdag geldt: Voor 11:00 uur besteld is maandag bezorgd (of een andere dag naar keuze). Op zondag worden geen pakketten afgeleverd. Momenteel kan er door maatregelen rondom het corona-virus wel eens een dag vertraging ontstaan. Wij kunnen hier helaas niets aan doen, en hopen op uw begrip.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

U kunt uw bestelling op ballonperpost.nl betalen met iDeal, Paypal, creditcard of afterpay. Voor bedrijven is op het deze website helaas niet mogelijk om op rekening te bestellen.